Over ons

Make It Easy is in 1994 opgericht door Yvonne Bakker. In de jaren ‘80 kwam Yvonne in aanraking met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). NLP is een bijzondere methodiek waarmee je jezelf of anderen leert op een positieve manier te veranderen door anders te gaan denken. Een aantal jaren later volgde Yvonne een auriculo-opleiding waar zij leerde hoe je door het plaatsen van kleine puntjes in het oor een lichamelijke verslaving kunt aanpakken. Tijdens deze opleiding bood een van haar docenten Yvonne aan haar te helpen te stoppen met roken met behulp van deze puntjes. Terwijl de puntjes hun werk deden, gebruikte Yvonne haar kennis over NLP voor het mentale deel. Deze kennis vulde ze aan met EQ en haar psychologische kennis. En na een lange periode testen en ontwikkelen werd de Make It Easy combinatiemethode in de praktijk gebracht.

Het bleek een succes en haar jarenlange, zware rookverslaving was voorgoed verleden tijd. Ongeveer gelijktijdig kwam Yvonne in de overgang en werd het wat moeilijker voor haar om op gewicht te blijven. Dit kwam mede door haar verslaving aan snoep. Ze besloot om deze verslaving op dezelfde manier aan te pakken als bij het stoppen met roken. Ook dit bleek een succes en al snel besefte Yvonne dat de combinatiemethode van NLP/EQ/Psychologie en auriculo een gouden formule was. Inmiddels heeft Yvonne aan de twee belangrijke pijlers geest en lichaam de huid als derde element toegevoegd, waarmee behalve de auriculo-punten op het oor, ook het bindweefsel van de huid wordt aangepakt.

Ze wilde niets liever dan meer mensen helpen om ook gezonder en gelukkiger te worden en daarom startte zij in 1994 met Make It Easy. Tot op de dag van vandaag geeft ze nog steeds met veel plezier de door haar ontwikkelde programma’s Afvallen Zonder Lijnen en Moeiteloos Stoppen Met Roken en heeft ze al heel veel cliënten mogen helpen een gezondere weg in te slaan.

Lees hier Yvonne’s interviews met Indebuurt Zoetermeer en Indebuurt Den Haag.

Team


Yvonne

Eigenaresse en therapeut

Nicole

Therapeut

Ralph

Therapeut bedrijfsbehandelingen

Veerle

Praktijkassistente en administratie

Corine

Administratie

Celine

Klantenservice en marketing